streda 1. októbra 2014

Svetový deň vegetariánov

Viete čo je dnes za deň?
 Dnes je 1.októbra - deň vegetariánstva.


Vegetariánstvo, je určitá životná filozofia a v žiadnom prípade to nie je žiadna diéta, ako si poniektorí myslia! ;)
Dnes som čítala o pudingových vegetariánoch, počuli ste už o nich ? To sú ľudia, ktorí konzumujú jedine výrobky z bielej múky, priemyselné spracované instantné výrobky, mnoho cukrov a málo rastlinnej stravy - skombinovali asi všetky najhoršie varianty stravy, ale aj takí musia byť! :)

Vrátim sa ale k tým "normálnym" vegetariánom - budem písať v množnom čísle keďže aj ja som jednou z nich. Myslím si, že určité veci si každý človek uvedomí v tom správnom čase. Takisto byť vegetariánom sa tiež niekto nerozhodne byť len tak.

Prídete zrazu do bodu, kedy sa vo Vás prebudí zvláštny cit ku zvieratám - nemyslím tým, keď sa hráte s malým šteniatkom. Normálne keď zbadáte kravu. :)))
Mne hrozne veľa dalo jedno video a určite ho odporúčam pozrieť každému, kto má o danú problematiku záujem.

https://www.youtube.com/watch?v=zMuJ-bDs30M

Všade možne sa píše o láske, mieri na zemi .. Ale povedzte aký mier a láska sprevádza zvieratá na tejto zemi? Nehovorím o znovu o psovi či mačke (hoci už sa ku mne dostali aj rôzne videá a články o tom, ako sa už aj psie mäso stáva potravou pre ľudí, no otras!) .
Každý máme svoju životnú cestu ale akú cestu má napríklad taká krava, sliepka, hus, prasa, či  exotické zvieratá v cirkusoch ... ?
To je ten mier a láska, že keď nám to vyhovuje, zvieratá jednoducho popravíme a zjeme? Zvieratá, ktoré žijú v otrasných podmienkach.  Zjeme mäso zvieraťa, ktoré zomrelo v strachu, v bolesti, ktoré si nesie so sebou karmu a ľudia to zjedia. Neskôr sa samozrejme čudujú prečo majú problém strávením, alebo rakovinu hrubého čreva ..
Viete ako dlho trávime určité potraviny ? 
Napríklad : zeleninu - ovocie (1-2 hod)                  mäso (6-8 hod)

Takže čo vidíte pri pohľade na prasiatka - krásneho živého tvora alebo klobásky ?


Pekný vegetariánsky sviatočný deň prajem nielen ľudom ale aj zvieratám! :)

Simi

TU je moja stránka na FB :
https://www.facebook.com/healthyandhappyrecipes




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára